Ryškios Turkijos virtuvės spalvos – skoniai, kurių nevalia užgožti

bazaar-782316_1280_PX.jpg

Turkų virtuvė – viena geriausių ir turtingiausių visame pasaulyje. Sakoma, kad turkai yra skonio puristai, todėl pripažįsta, kai patiekalas turi pagrindinį skonį, kurio nevalia užgožti. Netgi iš Vakarų pasaulio atėjusi mada gausiai naudoti prieskonius, žoleles turkų virėjų priimama labai atsargiai. Jau yra susiformavę tam tikri skonio deriniai, kurių niekas nesistengia laužyti. Tai - pasakose aprašytas saldumas, lyg turkų temperamentas karštas aštrumas ir kiti ryškesni skoniai.  Mėgstantys švelnesnį maistą nenusivilia – pipirų gausą atperka gaivios daržovės arba švelnus kuskusas, o begalinį saldumą -  aromatingos arbatos arba bananiniai ar chalvos ledai.

Peržiūrėti plačiau
Į viršų
Pirmas 1 Paskutinis